Parcuri si gradini in Londra

Category zboruri

bilete avion Londra

Chiar daca majoritatea zborurilor spre Londra au ca scop Big Ben, Turnul Londrei sau London Eye, nici gradinile si parcurile capitalei Marii Britanii nu trebuie neglijate.

Chelsea Physic Garden (66 Royal Hospital Road Chelsea SW3 4HS): aceasta gradina botanica a fost infiintata in 1673, pentru a servi cercetarii rolului medicinal al plantelor. A jucat un rol major in dezvoltarea botanicii si a horticulturii, iar in prezent este folosita mai mult ca parc de recreere. In interior exista un magazin unde se vand flori din expozitie.

Green Park se afla la nord de Palatul Buckingham si este locul in care regele Charles II obisnuia sa se plimbe. Parcul era celebrul cu ani in urma pentru duelurile care se dadeau aici.

Hampstead Heath este cel mai mare parc din Londra. De aici se vede cel mai bine panorama orasului. La limita nordica a parcului se afla cladirea istorica Kenwood House, deschisa accesului turistilor aproape tot timpul anului.

Hyde Park este probabil cel mai cunoscut parc londonez. A servit odinioara drept teren de vanatoare al Regelui Henry VIII. In prezent, este cautat mai ales de turisti, care vin aici sa admire aleile largi, pasarile de apa si vaslasii care tulbura din cand in cand apele lacului. In partea sudica a parcului se afla Rotten Row - unde se afla si o herghelie, si Speaker's Corner, unde in fiecare duminica dimineata sunt spectacole.

Kensington Gardens e asezat imediat langa Hyde Park, iar limitele dintre cele doua parcuri sunt destul de vagi. Asta pentru ca initial Kensington Gardens facea parte din Hyde Park, insa William IV a decis sa separe cele doua gradini. Spre deosebire de Hyde Park, acestea sunt mai sobre si mai clasice. Pe una din alei, langa Long Water, exista o statuie a lui Peter Pan, iar langa - leaganurile de copii donate parcului de autorul cartii, JM Barrie.

Primrose Hill se intinde pe 25 de hectare si e plasat pe un deal de pe care se vede toata Londra. Odinioara, Primrose Hill facea parte din domeniile regale, alaturi de Regent's Park.

Regent's Park a fost initial terenul de vanatoare al familiei regale. In interior exista spatii amenajate pentru navigatie pe apa, terenuri de tenis si locuri de tras cu arcul.

St. James's Park este o oaza de liniste si verdeata, aflat intr-un capat al West End-ului. Din parc se ajunge, mergand spre vest, chiar in fata Palatului Buckhingham. Pe vremuri, terenul era populat de caprioare si a servit drept parc pentru familia regala. Lacul din centrul parcului este si astazi populat de stoluri mari de rate si pelicani.